fbpx

Aanmelden kan via ‘contact’

Geen doorverwijzing of diagnose (DBC) nodig
Je kunt je bij ons aanmelden via contact. Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts en geen ‘diagnose-behandelcode’ (DBC) nodig. Vergoeding is meestal gedeeltelijk (rond 40 euro) en komt uit je aanvullende polis – als je die hebt afgesloten.

Intake-consult
Na je aanmelding ontvang je van ons een (digitaal) intake-formulier en een uitnodiging voor een intake-consult. Alle consulten vinden plaats in Beers, we bieden geen online-gesprekken. Deze therapievorm is een expliciet interpersoonlijk proces en zowel onze persoonlijkheden als onze methode blijken zich niet te lenen voor online-consultatie. Wij reserveren voor de intake 1.5 uur. In het eerste half uur zijn wij (Jelmer en Marieke) samen aanwezig. Zo ontmoet je ons allebei en horen wij beiden je hulpvraag en de aanleiding daartoe uit de eerste hand.

Na ongeveer een half uur kun je besluiten om je begeleiding toch ergens anders te zoeken. Of mogelijk moeten wij tot de conclusie komen dat je andere hulp nodig hebt dan wij kunnen bieden. Je krijgt in beide gevallen geen factuur en daarmee wordt het gesprek kosteloos. Besluit je om je herstelproces bij ons en met ons aan te gaan, dan zet een van ons het intake-consult met je voort.

Voorkeur
In je aanmeldingsmail kun je noteren op welke dagen je naar ons toe kunt komen en welke tijden daarbij je voorkeur hebben, dan houden we daar rekening mee. Uiteraard geldt: hoe meer flexibiliteit je kunt bieden, hoe gemakkelijker wij een mogelijkheid in onze agenda vinden en hoe eerder je bij ons terecht kunt!