fbpx

Het Vierde Pad van Transformatie

Iedere vorm van therapie heeft een theoretische basis en een schematische weergave daarvan. Wij zijn geïnspireerd door de psychotherapeutische groten der aarde – CarlGustav Jung, Fritz Perls, Roberto Assagioli, George Ivanovich Gurdjieff, Ken Wilber en vele anderen. De schematische weergave van natuurlijk psychisch herstel en persoonlijke ontwikkeling die wij op basis van al onze ervaringen hebben ontworpen, hebben we genoemd: ‘Het Vierde Pad van Transformatie’. 

Wilskrachtig, liefdevol en oprecht
In de therapie die we op Het Vierde Pad bieden, gaan we uit van een harmonieuze ontwikkeling van lichaam, ziel en geest, ofwel waarneming, emotie en verstand, doen, voelen en denken. Je moet succesvol kunnen functioneren in de wereld: sterk, liefdevol én wijs. Het schema is een hulpmiddel waarmee we kunnen zien waar je loopt op het Pad van je Leven en we koppelen daaraan de juiste activiteit of psychotherapeutische interventie. De meest effectieve actie op precies het juiste moment. Steeds gericht op herstel van het innerlijk evenwicht.

De juiste interventie op het juiste moment
Interventies zijn bijvoorbeeld: dieptepsychologie op basis van Carl Jung’s visie en methode, traumatherapie, wandelen in de natuur, dagboekwerk, gezond eten, fitness in onze gym, Schaduw-werk, meditatie, expressietherapie en veel, veel meer. Het is onze kunst om de juiste methode of activiteit op het juiste moment bij de juiste persoon in te zetten. Want iedereen is anders… 

In onze ‘gereedschapskist voor therapeuten’ zitten (onder meer!):
Analytische therapie
Reichiaanse ademtherapie
‘Dagboeken’ (als werkwoord!)
Cognitief gedragsmatige interventies

EMDR
Meditatie
Mindfulness

Actieve imaginatie
Traumatherapie
Droomanalyse
Voice Dialogue

en meer…