Het Vierde Pad van Transformatie

Iedere vorm van therapie heeft een theoretische basis en een schematische weergave daarvan. Wij zijn geïnspireerd door de grote denkers en pioniers op het gebeid van filosofie en de werking van de psyche, zoals Plato, Plotinus, Friedrich Nietzsche, Carl-Gustav Jung, Wilhelm Reich, Fritz Perls, Roberto Assagioli, George Ivanovich Gurdjieff, Ken Wilber en vele, vele anderen. De schematische weergave van natuurlijk psychisch herstel en persoonlijke ontwikkeling die wij op basis van al onze ervaringen hebben ontworpen (zoals hiernaast afgebeeld), hebben we genoemd: ‘Het Vierde Pad van Transformatie’. 

Wilskrachtig, liefdevol en oprecht
In de therapie die we op Het Vierde Pad bieden, gaan we uit van een harmonieuze ontwikkeling van lichaam, ziel en geest, ofwel waarneming, emotie en verstand ofwel doen, voelen en denken. Je moet succesvol kunnen functioneren in de wereld: sterk, liefdevol én wijs. Het schema is een hulpmiddel waarmee we kunnen zien waar je loopt op Het Pad van je Leven en we koppelen daaraan de activiteit of psychotherapeutische interventie die je verder helpt. We mikken op de meest effectieve actie op precies het juiste moment, steeds gericht op herstel van het innerlijk evenwicht. 

De juiste interventie op het juiste moment
Interventies zijn bijvoorbeeld: dieptepsychologie op basis van Carl Jung’s visie en methode, traumatherapie, natuurbeleving, dagboekwerk, gezond eten, fitness in onze gym, Schaduw-werk, meditatie, expressietherapie en veel, veel meer. Het is onze kunst om de juiste methode of activiteit op het juiste moment bij de juiste persoon in te zetten. Want iedereen is anders… 

In onze ‘gereedschapskist voor therapeuten’ zitten (onder meer!):
Analytische therapie
Reichiaanse ademtherapie
‘Dagboeken’ (als werkwoord!)
Cognitief-gedragsmatige interventies

EMDR
Meditatie
Mindfulness

Actieve imaginatie
Traumatherapie
Droomanalyse
Voice Dialogue

en meer…