fbpx

Veel zorgverzekeraars betalen mee…

Vergoedingen 2022

Onze praktijk bestaat sinds 2011 en is aangesloten bij twee beroepsverenigingen (LVPW en RBCZ) die toezicht houden op de kwaliteit van onze dienstverlening.

klik hier voor de Lijst van zorgverzekeraars

Om die reden vergoeden veel verzekeraars onze psychotherapeutische behandeling, meestal uit de aanvullende verzekering (dus niet uit de basisverzekering!). Ze vergoeden dan 30-50 euro per consult, maar het hangt af van de maatschappij die je hebt gekozen en de polis die je hebt afgesloten.

Met onderstaande gegevens kun je nagaan óf en hoeveel jouw polis meebetaalt.
Je kunt daarbij zoeken op zowel de bedrijfsnaam als de praktijknaam/vestiging

bedrijfsnaam: Koinos Therapeia VOF
vestigingsnaam: Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’

agb-code Jelmer van Nimwegen:    90.100713
agb-code Marieke van Bakel:   90.111392
praktijkcode:    90.070261
aangesloten bij beroepsvereniging RBCZ
registratienr. 105020R
Zakelijke trajecten
Om belastingtechnische redenen kan het voordelig zijn om een training-/coachingstraject aan te gaan. We maken dan een offerte voor je en we factureren steeds 8 sessies vooraf. Na zes consulten overleggen we over een vervolg, bij voortzetting factureren we weer 8 consulten. Als je doel bereikt is voor de consulten ‘op’ zijn, krijg je het teveel betaalde uiteraard retour.

ZZP’er / kleinzakelijk
Je kunt onze begeleiding ook laten factureren als coaching, waardoor de kosten in minderen worden gebracht op je omzet. Daarmee verlaag je de kosten met 37% (of als je belasting moet betalen over meer dan €69.000,- netto winst: 49%). Je ontvangt een offerte en een factuur vooraf. 

In dienst van een werkgever?
Ondernemers en bedrijven kunnen therapie/coaching vaak onderdeel maken van hun POP-traject (persoonlijk ontwikkeling plan), waarbij de werkgever de factuur in zijn geheel 0f gedeeltelijk betaalt.
Ook bij burn out is de werkgever vaak graag bereid (mee) te betalen voor een spoedige terugkeer. Je werkgever ontvangt onze offerte en een factuur vooraf. 

Gemiddeld aantal sessies 10-15
Het aantal sessies dat nodig is om weer verder te kunnen van veel factoren af. Als we het gemiddelde berekenen van het afgelopen jaar, blijkt dat de meeste mensen tussen 10 en 15 consulten nodig hebben, gespreid over een periode van 4 tot 6 maanden. Maar een gemiddelde zegt niet alles over het individu…