fbpx
Marieke van Bakel, psycholoog

Psycholoog Marieke van Bakel, MSc. Specialisatie: healing/therapie op psychotrauma (PTSS) veroorzaakt door een narcistische ouder en/of (ex)partner.

Marieke van Bakel, MSc

Ik werk met veel plezier en een diep gevoel van vervulling aan de innerlijke mens. Het verlangen naar een intens en zinvol leven groeide met de jaren. Dat bracht mij op het pad van de jungiaanse dieptepsychologie.

Ik geloof in de helende werking van mensen die met elkaar omgaan vanuit de liefde, vanuit eenvoud en werkelijke aandacht. Samen ontdekken wie je nou eigenlijk ten diepste bent. Anderen helpen begint bij jezelf kennen. Dan pas kun je in alle eenvoud de ander ontmoeten. Gewoon, van mens tot mens. Precies in het moment van die oprechte ontmoeting vindt natuurlijke genezing plaats.

Narcistisch trauma
Ik heb mijn Master behaald op de thesis met de titel ‘De Verkeerde in Therapie‘. Mijn onderzoek ging over het trauma dat kinderen oplopen in de omgang met een ‘narcistische’ ouder of bij volwassenen die psychisch trauma – dus mentale en emotionele schade – hebben opgelopen bij een sterk dwingende, manipulatieve, egocentrische en niet-empatische (ex-) partner. Nu ben ik gespecialiseerd (en gepassioneerd!) in het helen van zielen die door psychische mishandeling gewond zijn geraakt. Wanneer je emotioneel of mentaal gekwetst bent en hulp nodig hebt om te helen, dan werken we daar samen aan, op de dieptepsychologische manier. Ik zet daarbij onder andere actieve imaginatie (een vorm van EMDR die dieper reikt), droomanalyse en expressie in, zodat jij snel – maar grondig! – kunt herstellen.

Werken met de adem
Soms zijn emoties zo grondig verdrongen, dat je er met woorden of zelfs beelden niet meer bij kunt. Je hebt dan door spierspanning een fysieke muur om pijnlijke herinneringen en gevoelens gelegd. Die blokkades leiden dan vaak tot chronische slapeloosheid, angsten en depressie. Wij zetten dan een andere methode in: ‘reichiaans ademwerk’. Door een speciale manier van ademen worden je fysieke blokkades doorbroken en je vastgezette emotie kan vrijkomen. We hebben daarmee jarenlange patronen van paniek en depressie kunnen doorbreken, die we met praten niet konden oplossen. We hebben een heerlijke meditatieruimte, speciaal voor dit lichaamsgerichte therapeutische werk en voor het meditatieve deel van onze begeleiding.

Mannelijke en vrouwelijke Kracht
Op Het Vierde Pad werken we samen, Jelmer en ik. We combineren en integreren de mannelijke en vrouwelijke kracht. Dat is voelbaar. Daar gaat therapie over voor mij. Innerlijke balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Tussen doen en laten gebeuren, tussen actie en acceptatie, tussen rechte rug en flexibiliteit. Tussen denken en voelen. Ik help je graag verder op je (Vierde) Pad naar Heelheid!

Tot gauw,

Marieke van Bakel, MSc