fbpx
Marieke van Bakel, psycholoog

Marieke van Bakel, psycholoog

Marieke van Bakel, MSc

Ik heb jarenlang vooral gewerkt aan het uiterlijk van mensen, nu werk ik met veel meer plezier en een diep gevoel van vervulling aan de innerlijke mens. Het verlangen naar zo’n intens en vervullend leven groeide met de jaren. Dat bracht mij op het pad van de jungiaanse dieptepsychologie.

Ik geloof in de helende werking van mensen die met elkaar omgaan vanuit de liefde, vanuit eenvoud, aandacht. Van wie je nou eigenlijk bent. Anderen helpen begint bij jezelf kennen. Dat maakt dat je in alle eenvoud de ander kunt ontmoeten. Gewoon, van mens tot mens. Precies in die oprechte ontmoeting vindt natuurlijke genezing plaats.

Kracht, Liefde en Waarheid
Wanneer je emotioneel of mentaal in een knoop zit bent en je hulp nodig hebt om die knoop in jezelf te ontwarren, dan werken we daar samen aan – op de dieptepsychologische manier. We onderzoeken samen je emoties en werken onder meer met actieve imaginatie en creatieve expressie, zodat jij (jezelf!) kunt laten zien wat diep in je onbewuste leeft.

Werken met beelden
Het is niet voor iedereen gemakkelijk om woorden te vinden voor wat er in je leeft. Daarom werk ik graag beeldend, door uiten wat je steeds binnen hield – bijvoorbeeld via je handen, door iets te maken dat echt van jou is. Ik geniet van de verwondering en de emotie wanneer een eigen beeld je raakt. Je onbewuste heeft je iets te vertellen. Wanneer je iets maakt, gaat het er helemaal niet over of dat mooi of lelijk is, maar we kijken wat het beeld van je innerlijk laat zien. Soms willen woorden ook een beeld krijgen, dan werkt het andersom.

Mannelijke en vrouwelijke Kracht
Op Het Vierde Pad werken we samen, Jelmer en ik. We combineren en integreren de mannelijke en vrouwelijke kracht. Dat is voelbaar. Daar gaat therapie over voor mij. Innerlijke balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Tussen doen en laten gebeuren, tussen actie en acceptatie, tussen rechte rug en souplesse. Tussen denken en voelen.

Narcistisch trauma
Ik heb mijn ‘Master of Health Sciences’ behaald op de thesis ‘De Verkeerde in Therapie’. Mijn onderzoek ging over de traumatische gevolgen voor kinderen die bij een narcistische ouder opgroeien of volwassenen die trauma hebben opgelopen bij een narcistische (ex-)partner. Ik heb daarin persoonlijk ervaring opgedaan… Door die twee factoren ben ik gespecialiseerd in de heling van narcistische zielewonden.

Ik help je graag verder op je (Vierde) Pad naar Heelheid!

Tot gauw,

Marieke van Bakel, MSc