fbpx
Marieke van Bakel, psycholoog

Psycholoog Marieke van Bakel, MSc. Specialisatie: healing/therapie op psychotrauma door een ouder en/of (ex)partner.

Marieke van Bakel, MSc

Ik werk met veel plezier en een diep gevoel van vervulling aan de innerlijke mens. Het verlangen naar een intens en zinvol leven groeide met de jaren. Dat bracht mij op het pad van de klassieke dieptepsychologie.

Ik geloof in de helende werking van mensen die met elkaar omgaan vanuit de liefde, vanuit eenvoud en werkelijke aandacht. Samen ontdekken wie je nou eigenlijk ten diepste bent. Anderen helpen begint bij jezelf kennen. Dan pas kun je in alle eenvoud de ander ontmoeten. Gewoon, van mens tot mens. Precies in het moment van die oprechte ontmoeting vindt natuurlijke genezing plaats.

Psychisch trauma
Ik ben gespecialiseerd – en gepassioneerd – in het helen van gewonde zielen. Wanneer u emotioneel of mentaal gekwetst bent in uw opvoeding of in een relatie en hulp nodig hebt om te helen, dan werken we daar samen aan, op de dieptepsychologische manier. Ik zet daarbij onder andere actieve imaginatie (een vorm van EMDR die nóg dieper reikt), droomanalyse en reichiaanse ademtherapie in, zodat u snel – én grondig – kunt herstellen.

Werken met de adem
Soms zijn emoties zo grondig verdrongen, dat u er met woorden of zelfs beelden niet meer bij kunt. U hebt dan door spierspanning een fysieke muur om pijnlijke herinneringen en gevoelens gelegd. Die blokkades leiden dan vaak tot chronische slapeloosheid, angsten en depressie. Wij zetten dan een andere methode in: ‘reichiaans ademwerk’. Door een speciale manier van ademen worden uw fysieke blokkades doorbroken en vastgezette emoties kannen vrijkomen. We hebben daarmee jarenlange patronen van paniek en depressie kunnen doorbreken, die we met praten niet konden oplossen. We hebben een heerlijke meditatieruimte, speciaal voor dit lichaamsgerichte therapeutische werk en voor het meditatieve deel van onze begeleiding.

Mannelijke en vrouwelijke Kracht
Op Het Vierde Pad werken we samen, Jelmer en ik. We combineren en integreren de mannelijke en vrouwelijke kracht. Dat is voelbaar. Daar gaat therapie over voor mij. Innerlijke balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Tussen doen en laten gebeuren, tussen actie en acceptatie, tussen rechte rug en flexibiliteit. Tussen denken en voelen. Ik help u graag verder op uw (Vierde) Pad naar Heelheid!

Tot gauw,

Marieke van Bakel, MSc