fbpx
Marieke van Bakel, psycholoog

Psycholoog Marieke van Bakel, MSc. Specialisatie: healing/therapie op psychotrauma (PTSS) veroorzaakt door een narcistische ouder en/of (ex)partner.

Marieke van Bakel, MSc

Ik werk met veel plezier en een diep gevoel van vervulling aan de innerlijke mens. Het verlangen naar een intens en zinvol leven groeide met de jaren. Dat bracht mij op het pad van de jungiaanse dieptepsychologie.

Ik geloof in de helende werking van mensen die met elkaar omgaan vanuit de liefde, vanuit eenvoud en werkelijke aandacht. Samen ontdekken wie je nou eigenlijk ten diepste bent. Anderen helpen begint bij jezelf kennen. Dan pas kun je in alle eenvoud de ander ontmoeten. Gewoon, van mens tot mens. Precies in het moment van die oprechte ontmoeting vindt natuurlijke genezing plaats.

Narcistisch trauma
Ik heb mijn ‘Master of Health Sciences’ behaald op de thesis met de titel ‘De Verkeerde in Therapie‘. Mijn onderzoek handelt over het trauma dat kinderen oplopen bij een narcistische ouder of bij volwassenen die psychisch trauma – dus mentale en emotionele schade – hebben opgelopen bij een narcistische (ex-)partner. Ik heb in dat laatste persoonlijk ervaring opgedaan. Nu ben ik gespecialiseerd (en gepassioneerd!) in het helen van zielen die door narcistische mishandeling gewond zijn geraakt. Wanneer je emotioneel of mentaal gekwetst bent en hulp nodig hebt om te helen, dan werken we daar samen aan, op de dieptepsychologische manier. Ik zet daarbij onder andere actieve imaginatie (een vorm van EMDR die dieper reikt), droomanalyse en expressie in, zodat jij snel – maar grondig! – kunt herstellen.

Werken met beelden
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om woorden te vinden voor onbewuste processen. Daarom werk ik ook graag beeldend, door uiten wat je steeds binnen hield – bijvoorbeeld via je handen, door iets te maken dat echt van jou is. De emotie wanneer een eigen beeld je raakt, ontroert. Je onbewuste heeft je iets te vertellen. Wanneer je iets maakt, gaat het er helemaal niet over of dat mooi of lelijk is, maar we kijken wat het beeld van je innerlijk laat zien. Soms willen woorden een beeld krijgen, dan werkt het andersom.

Mannelijke en vrouwelijke Kracht
Op Het Vierde Pad werken we samen, Jelmer en ik. We combineren en integreren de mannelijke en vrouwelijke kracht. Dat is voelbaar. Daar gaat therapie over voor mij. Innerlijke balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Tussen doen en laten gebeuren, tussen actie en acceptatie, tussen rechte rug en flexibiliteit. Tussen denken en voelen. Ik help je graag verder op je (Vierde) Pad naar Heelheid!

Tot gauw,

Marieke van Bakel, MSc