fbpx
Jelmer van Nimwegen, MSc, psycholoog

Jelmer van Nimwegen, MSc, psycholoog

Jelmer van Nimwegen, MSc

Uit eigen ervaring weet ik dat een psychisch probleem een aanslag pleegt op je levensvreugde. Om mijzelf en mijn geluk te hervinden, heb ik in mijn leven vele paden gelopen. Dieptepsychologie bleek daarbij de meest effectieve methode. Dat bracht mij geen tijdelijke verlichting, maar leverde juist een blijvend resultaat. Daarom is dieptepsychologie mijn lust en mijn leven. 

Dieptepsychologie verspilt geen tijd, geld en energie aan de ‘behandeling’ van oppervlakkig symptomen, maar richt zich op de diepere oorzaken van je onbalans. Het graaft naar de wortels van je probleem. Daar houd ik van. Geen halve maatregelen: áls je gaat aanpakken, dan góed! Voor mij is de psyche (vroeger zeiden we ‘ziel’) een innerlijk gebied zonder grenzen, waar je een leven lang een ontdekkingsreiziger kunt zijn. In mijn beleving is er niets spannender en nuttiger dan dat.

 

Verkort curriculum vitae
Directeur van Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’.
Oprichter-directeur van Stichting AntidepressivaVrij Nederland (2002-2021).
Oprichter-directeur van het Nederlands Instituut voor Natuurlijk Psychisch Herstel(2021-heden).
Docent ‘dieptepsychologische interventies’ op het Jungiaans Instituut Nijmegen, de postacademische HBO-opleiding voor jungiaans analytische dieptepsychologen in Nederland.
Docent dieptepsychologie ‘Individuatie en Persoonlijkheid’ aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.
Docent dieptepsychologie en psychotrauma door psychisch geweld aan de Sociale Academie Utrecht.
Schrijver van ‘De Alchemie van Coaching, Training & Therapie’ (->bestellen).