fbpx
Jelmer van Nimwegen, MSc, psycholoog

Jelmer van Nimwegen, MSc, psycholoog

Jelmer van Nimwegen, MSc

Ik geloof…

– dat jouw psyche tot veel meer in staat is dan waar je nu over beschikt. Persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei zijn methoden om die onbekende vermogens te ontdekken en bevrijden. Mijn coaching, training en therapie zijn daarom niet alleen maar gericht op ‘van de klachten af komen’, maar op werkelijke persoonlijke ontwikkeling.

– goede therapie je groeiproces versnelt, het kanaliseert en verdiept, zodat je niet alleen maar ‘weer helemaal de Oude’ wordt, maar juist ‘helemaal de Nieuwe’. Een nieuwe, verbeterde versie van jezelf, dichter bij wie je in wezen bent. Onafhankelijk en vrij, maar toch deel van het collectief – de maatschappij, het geheel. Het Vierde Pad (het systeem én onze praktijk) zijn voor mij en jou de gids op je pad naar vrijheid.”

– dat in ieder mens Kracht, Liefde en Waarheid sturend aanwezig zijn. Als die ongelijkwaardig ontwikkeld zijn (en dat is bijna bij iedereen het geval) kunnen fysieke, emotionele en/of mentale problemen ontstaan.

– in een harmonieuze ontwikkeling van lichaam, ziel en geest, van gelijkwaardige aandacht voor de fysieke, emotionele, mentale, sociale én spirituele aspecten van je menszijn.  

– dat je crisis een normaal-menselijke staat van zijn is. Ik zie een crisis als een lastige, maar noodzakelijke fase in een ondoorgrondelijk ontwikkelingsproces dat je doorloopt.

Verkort curriculum vitae
Directeur van Psychologenpraktijk Het Vierde Pad.
Oprichter-directeur van Stichting AntidepressivaVrij Nederland (2002-2021).
Oprichter-directeur van het Nederlands Instituut voor Natuurlijk Psychisch Herstel.
Docent ‘dieptepsychologische interventies’ op het Jungiaans Instituut Nijmegen, de postacademische HBO-opleiding voor jungiaans analytische dieptepsychologen in Nederland.
Docent dieptepsychologie ‘Individuatie en Persoonlijkheid’ aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.
Schrijver van ‘De Alchemie van Coaching, Training & Therapie’ (->bestellen).