Wij zijn trots op onze mooie en goede dieptepsychologische praktijk,
Michiel van Hengeveld heeft samen met Catherine de Jong een ‘juice-channel’-stukje geschreven.

Wij zijn diep geschokt door het laaghartige opiniestukje van psychiater Michiel Hengeveld, die zijn kleingeestige mening over onze site ventileert op de site van de vereniging tegen de kwakzalverij. Sinds 1 maart 2024 staat op die website een totaal snoeihard ‘op-de-man-gespeeld’ opiniestuk  over ons en onze praktijk. Het is een zeer persoonlijke, lafhartige aanval op Marieke en mij als mens, waarbij we doelbewust in het meest kwade daglicht van ‘kwakzalverij’ en ‘fraude’ worden gesteld. Er is geen ‘hoor en wederhoor’ geweest, wij hebben de schrijvers nooit gezien of gesproken en het stuk reflecteert slechts de totaal ongefundeerde meningen van de schrijvers.

Leest u hun ‘Privé-en-Story-stijl’-schrijfsel  gerust, maar weet dan wel dat de werkelijkheid écht heel anders is.

We maken uitdrukkelijk bezwaar tegen de suggestie dat wij kwakzalvers of fraudeurs zouden zijn. Dat zijn wij absoluut niet. Wij doen geen enkele belofte over wonderbaarlijke genezing, we verkopen geen bedenkelijke middeltjes: we voeren heel gewoon professionele, psychotherapeutische gesprekken en lichaamsgerichte ademsessies waar onze cliënten veel baat bij hebben. En net als overal in de complementaire wereld: wij verplichten niemand tot wat dan ook en vanzelfsprekend heeft elke cliënt alle vrijheid om meteen te stoppen en ergens anders hulp te zoeken. 

Wij hebben de 5-jarige HBO-opleiding in de jungiaanse analytische therapie (dieptepsychologie) gevolgd, het curriculum daarvan is staat onder toezicht evan en is erkend door het Ministerie van Onderwijs. Inmiddels bestaat het Jungiaans Instituut in die vorm niet meer, omdat de oprichter/directeur is overleden. 

We zijn aangesloten bij twee beroepsorganisaties (RBCZ én LVPW) die beide onze diplomeringen hebben gecontroleerd en die jaarlijks toezien op de kwaliteit van onze faciliteiten en onze dienstverlening. Wij zijn  aangesloten bij een klachtencommissie, die al meer dan 12 jaar geen enkele melding heeft ontvangen. De complementaire zorg staat onder toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Onder onze cliënten zijn letterlijk GGZ-psychologen, huisartsen, huisartsen en medewerkers uit academische ziekenhuizen, advocaten en hoogleraren en opvallend veel mensen die zelf in de reguliere zorg werken. De meeste van onze cliënten hebben een (lange) historie van behandelingen bij de GGZ, die ondanks de goede intenties niet het gezochte resultaat opleverden.

Wij zijn aangesloten bij een officiële klachtencommissie, maar geen enkele cliënt heeft ooit aanleiding gezien om die in te schakelen.

Wij voldoen aan de reguliere, wettelijke eisen van het Ministerie van Welzijn, Gezondheid en Sport, de overheidsinstantie die toeziet  op de diplomering en de kwaliteit van zorgaanbieders. De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft geen enkele status in welke overheidsinstantie dan ook en dus geen enkele wettelijke zeggenschap.