“Ik voel me weer sterk, ik kan weer verder!!!”

Anneke is 32, moeder van twee kinderen, 6 en 8 jaar. Ze werkt in de huisartsenpost van een ziekenhuis. Ze werd angstig in haar huwelijk, dat drie jaar geleden eindigde in een scheiding. Ze werd bang van haar (nogal narcistische) echtgenoot en later kwamen de angsten ook in de supermarkt en toen overal. Ze kreeg de diagnoses ‘agorafobie’ (ofwel pleinvrees) en ‘gegeneraliseerde angststoornis’. Ze sliep slecht, was gestresst en vaak bang, ook als hij er niet was. .

Ik kwam bij Jelmer en Marieke om te herstellen van mijn trauma, om emotioneel en mentaal sterker te worden. Natuurlijk wist ik dat het lastig kon zijn en ik wilde dat niet alleen doen.

De therapie heeft mij geholpen om sterker te worden. Jelmer gaf mij veel inzicht in hoe ik denk en met Marieke heb ik gewerkt aan de blauwe plekken op mijn ziel die ik heb opgelopen in mijn huwelijk. Ik voel me nu veel beter. Ik kan weer overal naar toe en de angsten zijn nu normale spanningen, zoals iedereen die wel eens heeft.

Ik werk weer en met mijn kinderen gaat het ook veel beter. Die hebben zeker geleden onder hun vader en dat het zo slecht ging met mij. Daar heb ik wel spijt van, maar daar is niks meer aan te doen.

Jelmer en Marieke dankjewel, jullie hebben me fantastisch geholpen, ik kan weer verder!