fbpx

Open, gelukkig, evenwichtig, open en verbonden met de mensen om je heen

Ik ben Anneke en ik ben moeder van twee kinderen, 6 en 8 jaar. Ik werk in de huisartsenpost van het ziekenhuis. Ik werd angstig in mijn huwelijk, dat nu drie jaar geleden in een scheiding eindigde. Ik ben nu 32. Mijn ex was heel bazig en hij schreeuwde tegen de kinderen en mij, Hij sloeg niet. Maar hij was wel agressief. Dat kende ik helemaal niet van huis uit. In het begin was het niet zo.

Ik werd bang van hem en toen later ook buiten en in de supermarkt en toen overal. Ik kreeg de diagnose ‘agorafobie’ of pleinvrees. Later was het een gegeneraliseerde angst. Hoe dan ook: ik sliep slecht en ik was constant gestresst en heel vaak bang, zelfs als hij er niet was. Ik kreeg Paroxetine en oxazepam. Dat hielp best goed, het was niet helemaal weg, maar wel beter te houden. Ik had in elk geval kracht genoeg om de scheiding door te zetten. Dat was een hel geworden, maar nu is het over.

Ik kwam bij Jelmer en Marieke om af te bouwen. In mijn werk had ik al gehoord dat het afbouwen lastig kon zijn en ik wilde het niet alleen doen. We hebben afgebouwd in ongeveer 3 maanden, best snel. Maar het ging goed. Kleine stapjes is de beste methode.

De therapie heeft mij geholpen om sterker te worden. Jelmer gaf mij veel inzicht in hoe ik denk en met Marieke heb ik gewerkt aan de trauma’s die ik heb opgelopen in mijn huwelijk. Ik voel me nu veel beter, na 1,5 jaar therapie. Ik kan weer overal naar toe, ik heb geen pillen meer nodig en de angsten zijn nu normaal, zoals iedereen die wel eens heeft.

Ik werk weer en met mijn kinderen gaat het ook veel beter. Die hebben ook geleden onder hun vader en dat het zo slecht ging met mij. Daar heb ik wel spijt van maar daar is niks meer aan te doen.

Jelmer en Marieke dankjewel, jullie hebben me fantastisch geholpen!