fbpx

De algemene therapielijn is:

consult met Jelmer,

consult met Marieke,

workshop met Jelmer,

consult met Marieke,

consult met Jelmer,

consult met Marieke,

workshop met Jelmer, etc.

 

Het Intake-consult
Een intake-consult bestaat uit twee delen. In het eerste half uur zijn wij beiden aanwezig, omdat wij je allebei gaan begeleiden in je traject naar herstel. Je maakt dan dus meteen kennis met ons allebei en wij horen je verhaal en je hulpvraag uit jouw eigen mond. We stellen je aanvullende vragen en jij kunt ons uiteraard ook de vragen stellen die je nog hebt na het lezen van onze website. Na (ongeveer) een half uur overleggen we over het vervolg. Als wij denken dat we je kunnen helpen én het voelt voor jou goed, dan gaan we 1-op-1 verder, meestal met Jelmer.

Consult met Jelmer
Een consult met Jelmer duurt een vol uur. Jelmer werkt vooral analytisch, zodat je steeds meer inzicht krijgt in de werking van je psyche. Hij helpt je bij de ontwikkeling van nieuwe gewoonten, waardoor je structureel werkt aan de versterking en de verfijning van je karakter.

Consult met Marieke
Een consult bij Marieke duurt ook een uur, maar vanwege de aard van haar sessies loopt dat meestal 15 minuten tot een half uur uit. Houdt in je planning dus rekening met een sessie van 1,5 uur. Marieke is vooral gericht op het gevoel en daarmee op het helen van oud zeer. De methode die ze daarbij toepast, de actieve imaginatie, is de voorloper van de EMDR, maar graaft veel dieper. Deze sessies laten zich veel minder goed sturen, waardoor Marieke vaak uitloopt.

Workshop bij Jelmer