FAQ – Veelgestelde vragen

 1. Vergoedt de verzekering de consulten?
  Meestal rond €50,- per consult, afhankelijk van de verzekeraar en de polis die je hebt gekozen. In de meeste basisverzekeringspakketten is GGZ-hulp beperkt tot 8 tot maximaal 12 sessies per jaar. Er geldt dan wel het eigen risico van €385,-. Na die 12 keer word je een zogenaamde ‘zelfbetaler’. Het adviestarief vanuit de overheid (NZA) is dan €124,16 per 45 minuten.
  .
 2. Kan het ook online?
  Nee, onze methode en onze persoonlijke manier van werken  blijken niet verenigbaar met het internet.
  .
 3. Kan ik intern opgenomen worden?
  .Nee, we hebben geen overnachtingsmogelijkheden. Twee keer per week een consult, een dagdeel of een hele dag is wel mogelijk.
  .
 4. Hoe lang duurt een consult?
  Een consult duurt 1,5 uur.
  .
 5. Kan een kortere afspraak ook? 
  Nee, het kost tijd  om bij gevoelens en herinneringen te komen die verborgen liggen in de diepere lagen van de ziel. We hebben door ervaring vastgesteld dat 1,5 uur optimaal is voor de manier waarop wij werken.
  .
 6. Hoe lang duurt de behandeling?
  Dat hangt af van heel veel factoren, maar in de afgelopen jaren had 70% van de mensen genoeg aan 8 tot 16 consulten, verdeeld over 5 tot 11 maanden.
  .
 7. Moet ik elke week komen? 
  De frequentie hangt af van je situatie. Veel mensen vinden het fijn om eerst wekelijks te komen, als het dan wat rustiger wordt is om de week gebruikelijk.
  .
 8. Wat kost een consult?
  We baseren ons op het honorarium dat de NZA (Nederlandse ZorgAutoriteit) jaarlijks vaststelt voor het bieden van geestelijke gezondheidszorg. Dat is momenteel €124,16 per consult van 45 minuten. We bieden echter verschillende trajecten met verschillende tijden en verschillende honoraria, zowel particulier als zakelijk, zowel coaching als therapie, zowel alleen als in een relatie, zowel consulten van anderhalf uur als halve en hele dagen. Therapie bij ons is heel persoonlijk, er is geen “één-protocol-fits-all’-pakket. Vraag voor jouw specifieke situatie een offerte via de contactpagina.
  .
 9. Kan ik ook bij één van jullie in therapie?
  Nee, die mogelijkheid bieden we niet, want onze behandeling werkt optimaal omdat wij elkaar zowel persoonlijk als professioneel naadloos  aanvullen. Alleen samen kunnen we je een integraal traject aanbieden, één plus één is bij ons minimaal vier.
  .
 10. Kan ik met openbaar vervoer komen?
  Niet zo heel gemakkelijk… Er gaat een trein tot Cuijk, daar kun je een NS-fiets nemen en dan is het 20 minuten fietsen naar de praktijk. Er gaat een bus naar Haps of Beers, maar dan is het nog 3 kilometer lopen. Mensen die zelf geen auto bezitten lenen die vaak van familie of vrienden, of ze huren er een voor een dag.
  .
 11. Ik moet van heel ver komen, kan ik twee afspraken op een dag maken?
  Ja, dat kan. Je hebt dan met ons allebei een consult.
  .
 12. Is de kennismaking gratis? 
  We bieden je een intake-consult, waarbij we in het eerste half uur met z’n drieën onderzoeken of jouw hulpvraag en onze competenties bij elkaar passen. Als het antwoord ‘nee’ is, stoppen we de intake en nemen we afscheid van elkaar en dan krijg je geen factuur. Dat zou je dus ‘gratis’ kunnen noemen. Bij ‘ja’ gaat de intake nog een uur door en factureren we je het consult.
  .
 13. Ik slik psychoactieve medicatie (kalmerend middel, slaappil, antidepressivum etc.) – kan ik dan bij jullie in therapie? 
  Nee, dat kan niet. Psychoactieve medicijnen werken afdekkend, ze dempen de symptomen om je wat rust te geven. Onze methode doet precies het omgekeerde: die is ‘openleggend’. Daarmee kunnen we de diepere oorzaak opsporen en verhelpen, waardoor je een blijvend resultaat krijgt. Die twee methoden werken tegen elkaar in. Als je een half jaar vrij bent van medicatie kun je je bij ons aanmelden.
  .