fbpx

Je bent ook welkom in ons huis op de dagen dat je geen gesprek hebt – dan kun je trainen in onze gym en werken aan je expressie-therapeutische opdrachten.

De Zoete Inval Individueel

1-op-1 begeleiding op alle onderdelen:
ons meest effectieve begeleidingsprogramma

  • Elke week
    – een individueel gesprek
    – individuele expressieve therapie
    – individuele personal fitnesstraining
  • onbeperkt expressieve therapie
  • onbeperkt fitness

‘De Zoete inval Individueel’ is een uniek psychotherapeutisch programma, ontwikkeld 
om je te helpen bij het overwinnen van je psychische klachten.

 Het is holistisch en integraal, wat betekent dat we al je facetten bij je herstel betrekken: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel. We gaan dus niet alleen maar praten! Zoals bij al onze activiteiten is de methode ‘Het Vierde Pad van Transformatie’. Het doel is altijd een blijvende verandering.

Elke week een 1-op-1 gesprek
Je hebt elke week een individueel gesprek met onze ervaren psycholoog. 
Dat is de kern van ons programma. In de afgelopen 16 jaar boden we uitsluitend gesprekken en dat werkte ook goed, maar de combinatie van praten, expressie en trainen verdiept en versnelt het proces aanmerkelijk. We werken in de gesprekken vanuit een dieptepsychologisch perspectief. Dat betekent dat we niet alleen maar aan de cognitief-gedragsmatige oppervlakte blijven en symptomen proberen te onderdrukken met ‘omdenken’ en ‘herkaderen’, maar dat we samen met jou op zoek gaan naar de werkelijke oorzaken van je klachten. Die liggen vaak in het verleden. Dat heet dan ‘oud zeer’. Met dieptepsychologische technieken (zoals actieve imaginatie, trauma release exercises, voice dialogue, werken met dromen en nog veel meer) kunnen we je dieperliggende ‘programmering’ veranderen. Dat is een échte, blijvende oplossing!

Expressietherapie: 1-op-1
Bij individuele expressie- of beeldende therapie krijg je een uur lang de onverdeelde aandacht van onze expressietherapeute. Bij expressietherapie gaat het nooit om ‘mooi’. Wat je maakt hoeft geen kunst te worden. Liever niet zelfs. Expressie heeft hier een heel ander doel: je maakt zichtbaar en tastbaar wat er in je gevoel omgaat.  Bij onze gespecialiseerde (jungiaans analytische) expressietherapeute begin je direct na het gesprek aan de verwerking. Door collage maken, tekenen, schilderen, kleien en dergelijke raak je vertrouwd met wat eerst verborgen en verdrongen was. Dat is wat wordt bedoeld met ‘integratie’ of ‘een plekje geven’. Je mag ook op dagen dat je geen gesprek hebt, naar Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’ komen, om zelfstandig verder te werken aan je expressietherapeutische opdrachten. Dat hoort bij ons programma ‘De Zoete Inval’!

Personal Training: 1-op-1
In onze eigen gym bouw je onder 1-op-1 begeleiding van onze Personal Trainer aan je lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht.

 Dat mag voor of na het gesprek, maar op dagen dat je geen gesprek hebt mag je zelfstandig trainen in onze gym! Je krijgt daarvoor een op maat gemaakt trainingsschema van de fitnesstrainer. Ook dat hoort bij ons programma ‘De Zoete Inval’! Hij leert je ook  ontspanningsoefeningen uit traditionele t’ai chi, yoga en kung fu. Of hij geeft een les in zelfverdediging. Wil je liever werken aan gewichtsverlies? Dat kan ook! Werken aan een duidelijk doel maakt je mentaal sterker. Door pittig trainen ga je zelf stoffen in je hersenen maken die je een fijn gevoel geven. Dan heb je dus geen pilletje (meer) nodig! Terwijl je lichaam op krachten komt, herstelt ook je zelfvertrouwen, je zelfrespect en je zelfwaardering. Dat tilt je direct al een stukje omhoog. Dan kun je voor je gevoel de wereld en je leven weer aan. Je krijgt weer volop levensenergie!