fbpx

The Intensive: van aardedonker naar stralend licht…

The Intensive

Intensief dagprogramma bij psychische nood

Je komt 3 dagen per week naar ons centrum voor natuurlijk psychisch herstel in Veenendaal, Psychologenpraktijk Het Vierde Pad.  Je werkt individueel en in een kleine groep aan je herstel. Je krijgt geen (meervoudige!) psychiatrische diagnoses, geen chemische pillen en geen eenzijdige, cognitieve therapie, maar we werken met een integrale, holistische methode die je versterkt in álle aspecten van je Zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal én spiritueel!

Depressie?

Alle menselijke gevoelens komen en gaan, emoties verschijnen en verdwijnen weer. Gedachten vallen je in en lossen weer op. Meestal. Maar als nare gevoelens en depressieve gedachten steeds vaker opkomen en steeds langer blijven hangen, dan kan het een probleem worden. Je slaap en je gezondheid gaan er onder lijden en je studie stagneert. Of je werk. Of je relatie. Meestal eigenlijk wel alles. Het loopt allemaal in de soep. Je leven stort in. Het is een puinhoop.

Antidepressiva

Dan wil je een oplossing. Huisartsen, psychologen en psychiaters stellen vast dat je ‘ziek’ bent en je krijgt van hen een psychiatrische diagnose die nooit meer uit je medisch dossier verdwijnt. Zij bieden je als oplossing meestal de chemische stoffen van de farmaceutische industrie (antidepressiva, benzodiazepinen en antipsychotica), omdat ze uitgaan van de populaire (maar niet bewezen!) ‘ontbrekende-stofjes’theorie (‘er mist gewoon een stofje in je hersenen, net als bij suikerziekte, dus neem maar een pilletje en het is opgelost’).

Slaappillen en kalmerende middelen

Dat kan. Honderdduizenden mensen doen het zo. Maar psychoactieve pillen, zoals slaappillen en kalmerende middelen) die je zenuwstelsel aantasten, kunnen tijdelijk de klachten verlichten, maar ze lossen het probleem nooit op. Het is ‘symptoombestrijding’. Er wordt dan gewerkt aan de uiterlijke vorm van het probleem, maar niet of onvoldoende aan de onderliggende oorzaken.

Aanpakken bij de wortel en voorgoed oplossen

Als je daarom liever kiest voor een gezonde, natuurlijke manier van omgaan met je psychische probleem en als je begrijpt dat je een probleem bij de wortel moet aanpakken om het voorgoed op te lossen: dat kan!

Benzodiazepinen en antipsychotica

Je krijgt bij ons geen chemische pillen (zoals benzodiazepinen en antipsychotica) die de normale werking van je zenuwstelsel ernstig verstoren en je op de lange termijn in grote moeilijkheden kunnen brengen, maar natuurlijk middelen die je lichaam, je ziel en je geest op een harmonieuze manier gaan helpen om je innerlijk balans weer te herstellen.

Het Vierde Pad van Transformatie

We betrekken je hele Wezen bij ons herstelprogramma: we werken met je aan de fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten van je Zijn. Dat doen we vanuit een eigen, unieke methode: het Vierde Pad van Transformatie.

Niet ‘weer de oude’ – maar echt béter dan je was

Dat is een intensief proces, waar je na afloop veel sterker uit tevoorschijn komt dan je ooit tevoren was. Naarmate je verder vordert op dit Pad, zal de intensiteit van de begeleiding afnemen: je gaat naar twee keer per week en daarna naar één keer per week. Vaak is daarna een wekelijks of tweewekelijks gesprek voldoende, tot je helemaal beter bent. Dus niet zomaar ‘weer de oude’, maar echt béter – beduidend beter dan je was!!!