fbpx

Soms moet je langs een lastige passage om hogerop te komen…

Visie & Missie

Onze visie op mens, ziekte en therapie

Je bent niet ziek! Iedere individuele mens gaat in zijn of haar leven door een fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel ontwikkelingsproces, maar ook de mensheid als collectief ondergaat een dergelijk complex transitietraject. Wij zien hoe dat proces wordt verstoord door de pathologisering van normaal-menselijk gedrag. Door pathologisering worden gewone menselijke emoties en staten van zijn bestempeld als ‘ziek’. Een gewoon rouwproces wordt dan ‘een depressie’ genoemd, een driftige, dwarse kleuter met een sterke wil krijgt de psychiatrische diagnose ‘Oppositional Deviant Disorder’. Een kind met een lichaam dat graag beweegt wordt uitgemaakt voor ADHD’er. Medicalisering zorgt ervoor dat voor alle klachten een pilletje wordt gegeven. Of twee, drie of vijf pillen. Of meer.

Onze missie

Mensen met psychische klachten ondersteunen en inspireren bij hun herstelproces 
– zónder de schadelijke en verslavende psycho-actieve pillen van de farmaceutische industrie.
– zónder opname in een psychiatrisch ziekenhuis.
– met behulp van hun familie en vrienden.
– met natuurlijke methoden en middelen.
– met integrale aandacht voor de fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten van hun menszijn.

Angst, verdriet, depressie

Psychoactieve medicijnen, internet en social media verstoren het directe gevoelscontact van mens tot mens. Ze vergaat het ook onze geestelijke verbinding met hogere inspiratiebronnen. Zo worden twee natuurlijke, voedende, inspirerende en helende elementen gereduceerd en ontstaan mondiaal psychische epidemieën van angst, verdriet, woede en depressie. Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’ biedt hieraan een compensatorisch tegenwicht, door te bouwen aan een helende gemeenschap, waarin natuur, voeding, hartcontact en inspiratie de fysieke, emotionele en spirituele balans herstellen in de individuele mens én in de mensheid als collectief evoluerend geheel.

Labyrint van het Leven

Het Vierde Pad biedt mensen die vastzitten in een dieptepunt van hun persoonlijke, 
psychische en spirituele ontwikkeling een plek waar zij met elkaar op zoek gaan naar hun Essentie, door op een natuurlijke manier hun lichaam en ziel te helen, hun balans te herstellen, hun inspiratiebron te vinden, talenten te ontdekken en ontwikkelen, hun eigenheid ruimte te geven, om vervolgens hun zoektocht door het Labyrint van het Leven voort te zetten, met nieuw elan.

Voor wie?

  • Mensen van alle leeftijden die in hun dagelijks leven belemmerd worden door psychische klachten
  • Mensen met lichte tot serieuze psychische problemen die in de reguliere psychiatrie ‘depressief, suïcidaal, fobisch, faalangstig, randpsychotisch, automutulistisch, agorafobisch’ en meer genoemd zouden worden.
  • Mensen die op een (te) lange wachtlijst staan voor een (deeltijd)opname bij de GGZ, maar voor wie snelle begeleiding wenselijk of nodig is.