fbpx

Skender Sahiti, Personal Trainer, Kung Fu-master & zelfverdedigingstrainer

Skender Sahiti, private personal trainer

Kung Fu-leraar, karatedocent, personal trainer en fitnessfanaat

“Mijn lijfspreuk is ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Het is moeilijk om je emotioneel en mentaal in balans te voelen als je lichaam niet optimaal functioneert. Lichaam en geest zijn in mijn visie één geheel. Het lichaam slaat allerlei emoties op, bouwt een fysieke afweer op tegen bepaalde herinneringen en de gevoelens die daar bij horen. Met lichaamsbeweging komt er ook beweging in je gevoelsleven, je emoties gaan weer stromen. En door beweging doorbreek je het eeuwige kringetje waarin je mentaal kunt lopen.

Zelf je ‘geluksstofjes’ maken

Steeds vaker krijgen mensen bij een burnout, depressie of angsten pilletjes om zich beter te voelen. Minder bang, minder somber en verdrietig. Maar ik vind dat je de stofjes waar je je gelukkiger van gaat voelen beter zélf kunt maken. Dat kán, door op de juiste manier te bewegen of te sporten. Dan produceer je zelf weer de endorfinen, dopamine en het testosteron waardoor  je je beter gaat voelen. Energieker, opgewekter, sterker. Dat bouwt meteen aan je zelfvertrouwen. Angst en zelfvertrouwen gaan niet samen. Kracht en opgeven gaan niet samen. Ontspannen en gestresst gaan niet samen. Zo werk ik langs de weg van het lichaam aan je psychische herstel!

Eigen doelstellingen

Ik maak een trainingsschema voor iedere doelstelling. Je wilt misschien afvallen omdat je van de medicijnen dikker bent geworden. Of je wilt meer spiermassa – mooi op het strand! Of je wilt een betere conditie, omdat je veel te snel moe bent voor je leeftijd. Voor ieder fysiek doel hebben we een trainingsprogramma en de apparatuur die je daarvoor nodig hebt. Het systematisch werken aan je  doel maakt je ook wilskrachtiger, wat je gaat helpen bij je herstel. Ik help je graag bij het halen van je doelen!!!