fbpx

Een boze vader maakt het moeder en kind soms heel moeilijk…

Francisca is een vrouw van 37 jaar, werkzaam in de zorgsector. Ze heeft een zoon van 6 jaar. De vader van haar kind heeft sterk narcistische karaktertrekken. Hij stalkt haar regelmatig, bedreigt haar verbaal en een enkele keer ook fysiek. Hij eist omgang met zijn zoon, wil dat die komt logeren. Francisca is daar tegen, vanwege zijn agressieve gedrag. Er is hulpverlening vanuit Veilig Thuis en de rechter heeft op advies van de Raad van de Kinderbescherming een Onder ToezichtStelling (O.T.S.) ingesteld. Echter: de voogden zien niet wat vader doet – in hun bijzijn speelt hij mooi weer en de ideale ex-partner.

Francisca was een half jaar bij ons in therapie. Jelmer heeft zich gericht op de ontwikkeling van inzicht in de situatie en in de psychische belemmeringen en krachten van Francisca, Marieke heeft gewerkt aan het helen van de wonden van Francisca’s ziel, opgelopen in de destructieve relatie met de dominante ex. Daardoor verdwenen angsten en twijfels, kreeg Francisca veel van haar innerlijke kracht terug en hervond ze haar emotionele evenwicht.

Uit de mail die wij onlangs van Francisca ontvingen blijkt dat ze nu heel goed in staat is om zichzelf en haar zoontje te beschermen  tegen de lastige ex en om overeind te blijven in het rigide systeem van de hulpverlening.

 

Dag Marieke en Jelmer, 

Een tijd geleden waren jullie als therapeut een tijd betrokken op mijn pad. Ik wil jullie laten weten dat het me is gelukt. Ik heb, tot twee zaken in Hoger Hof aan toe, gelijk gekregen!!! Mijn ex, de vader van mijn zoon, krijgt geen gezag en hij heeft maar vier uur per week recht op omgang met onze zoon – en dan alleen onder begeleiding!

Eindelijk heb ik het bewijs dat ik al die jaren goed zat. Hij is écht een narcistische ex!
Het bewijs dat luisteren naar mezelf de juiste weg was.

Dank voor jullie verheldering en healing. Die maakten dat ik het durfde en kon!
Jullie hebben het vlammetje aangewakkerd en mij de durf gegeven om te luisteren naar mijn deelpersoonlijkheden.
Ik heb het gedurfd. Ik ben zó blij.

Vandaag heb ik gewoon zonder zweten of slapeloze nacht een omgangsregeling met hem besproken.
Niks niet wakker liggen. Niks niet twijfelen of ik niet toch beter zus of zo… 

Ik voel wat ik kan en ik ben dat.
Het voelt bevrijd. Sterk. Ik ben ik. 

Wauw!! Dolblij!!!

Oneindig dank…

Francisca