Jelmer en Marieke in de praktijk voor algemene psychotherapie

Jelmer van Nimwegen en Marieke van Bakel, ‘heel je relatie’…

Relatietherapie is voor mensen die weten dat hun relatie niet meer gezond is en er samen voor kiezen te werken aan herstel van de fysieke, emotionele, mentale en ideëele/sprituele verbinding.
Voor wie die keuze nog niet heeft gemaakt is de Relatie-APK een goede eerste stap.

Wij (Jelmer en Marieke) begeleiden relatie-therapeutische trajecten altijd samen. We spreken met z’n vieren, zodat er nooit een ’twee mannen tegenover één vrouw’ of ’twee vrouwen tegenover één man-situatie’ ontstaat. In de behandeling zijn er soms één-op-één-sessies, met mannen of vrouwen onderling, of juist gekruist. Alles om gedachten, overtuigingen, emoties en gedrag zoveel mogelijk helder te krijgen. Alleen dan kan er iets ten goede veranderen…

Liefdesrelaties zijn complex – altijd. Jullie waren verliefd, jullie werden een stel en toen veranderde langzaam de roze droom in het leven van alledag. Iedereen verandert, dus ook jij en je partner zijn niet meer wie jullie waren in de beginjaren van jullie samenzijn. Dat veranderingsproces heet persoonlijke groei en dat is goed.

Maar soms groeien mensen niet naar elkaar toe, maar juist uit elkaar. Soms zo ver dat ze het contact verliezen – fysiek, emotioneel, mentaal of ideëel/spiritueel. Als je op tijd merkt dat er een kloof ontstaat, kun je een brug bouwen om de verbinding te herstellen.

Dat is het doel van Relatie-therapie: jullie relatie herstellen door de verbinding te herstellen. Dat vraagt veel, maar biedt zó veel meer… Al die jaren die jullie al in elkaar en in de relatie hebben geïnvesteerd.