Je ziet de wereld heel anders dan de meeste mensen…

Psychotische klachten

Je situatie

Mensen om je heen raken verward  door wat je zegt of doet, terwijl je het zelf allemaal heel normaal vindt. Of je hebt een wattig gevoel in je hoofd, soms komen ineens droomachtige beelden in je op. Het voelt alsof je van een afstand kijkt naar jezelf en de dingen die gebeuren. Of je vindt dat mensen in je omgeving zich verdacht gedragen – zijn die wel te vertrouwen? Je bent vaak angstig. Je kunt je niet goed concentreren, je gedachten rennen in het rond in je hoofd en ze geven je geen moment rust… Als dit jou bekend voorkomt, zou het kunnen zijn dat je je op de rand van een psychose bevindt. 

Goede resultaten

Het Vierde Pad helpt je door fysieke oefeningen, met expressie van je emoties en door psychotherapeutische gesprekken. Als je er op tijd bij bent, zijn pillen vaak niet eens nodig – en anders zo kort mogelijk. In Finland zijn al 25 jaar heel goede resulaten met een medicatie-arme methode die ze ‘Open Dialogue’ hebben genoemd. Wij werken langs de lijnen die daar zijn uitgezet, omdat de resultaten zo geweldig zijn. 

Helende Kring

Om je in de eerste tijd van je herstel te steunen, helpen we twee of drie mensen in je directe omgeving bij het vormen van een Helende Kring om je heen. Iedereen levert een kleine bijdrage en met elkaar gaan ze voor je zorgen in deze lastige periode.
Ondertussen ben je drie dagen per week in ons Centrum voor Natuurlijk Psychisch Herstel, op Landgoed Ossenbroek te Beers, in Noord-Brabant. Hier krijg je de hulp die je nodig hebt om weer tot jezelf te komen.