fbpx

Marieke van Bakel

Ik had meer dan 30 jaar een relatie met een (verborgen) narcistische man. Ik kwam pas achter zijn ziek-zijn toen ik uit de relatie ontsnapt was. Herstellen van zo’n ervaring kost tijd, maar goede therapie kan die tijd verkorten. Je wilt natuurlijk niet langer lijden dan nodig is, maar net doen alsof het niet is gebeurd, werkt nu eenmaal niet. Leven met een liefdeloze narcist, of het nu een van je ouders is of je partner: je raakt psychisch gewond en die wond moet helen om gelukkig verder te kunnen…

Ik studeerde af op een onderzoek naar de juiste therapie voor slachtoffers van narcistisch misbruik, met de titel: ‘De Verkeerde In Therapie’. Want de (psychisch zieke) narcist gaat nooit vrijwillig in behandeling, maar zijn/haar slachtoffers wel. Die hebben ook écht hulp nodig, na de jarenlange psychische mishandeling! Ik weet uit ervaring waar je doorheen bent gegaan en ik kan je helpen om daarvan te herstellen en de ervaring achter je te laten. We gaan op zoek naar je talenten, naar wie je nu eigenlijk bent. We gaan op zoek naar je zelfvertrouwen, je zelfrespect en naar liefde voor jezelf. Dan pas word je beter – niet ‘weer helemaal de oude’, maar beter dan je was. Sterk. Evenwichtig. Zelfstandig. Liefdevol. Energiek. En… gelukkig

Als psycholoog ben ik altijd onafhankelijk en vrijgevestigd geweest.
Ik ben mede-oprichter van het Nederlands Instituut voor Natuurlijk Psychisch Herstel en partner in Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’.

Specialisaties
Behandeling van psychotrauma door psychische mishandeling, onder meer door een narcistische ouder (‘KOPP-kinderen’) of een narcistische partner.

Overbrugging van de wachttijd op GGZ-wachtlijsten, speciaal voor jongeren (16-27)
Trauma-healing door actieve imaginatie en creatieve expressie.

Jelmer van Nimwegen 

“Wie nooit de ijkoude harteloosheid van een narcist aan den lijve heeft gevoeld,
Nooit totaal gewetenloos misleid, belogen en bedrogen is,
Kan zich niet voorstellen hoe zwart de ziel kan zijn
Van een puur egoïstisch mens.

Als je hulpverlener zo’n genadeloze macht en manipulatie
Niet kent, herkent en erkent,
Als hij het verhaal van je leven niet kán geloven,
Gaat jouw mishandeling door in zijn spreekkamer.

Ik ken het.
Ik voel met je mee.
En ik sta klaar om je te helpen
Met verwerken, helen, afsluiten en bevrijd verder gaan.”

Specialismen
Behandeling van psychotrauma door psychische mishandeling, onder meer door een narcistische ouder (‘KOPP-kinderen’) of een narcistische partner.

Afbouwbegeleiding van verslavende psychotrope medicatie.

Behandeling bij automutilatie, randpsychose, suïcidale gedachten.

Overbrugging van de wachttijd op GGZ-wachtlijsten, speciaal voor jongeren (16-27)