fbpx

Psychotherapeutisch dagprogramma’s

Wachten op behandeling of een opname bij de GGZ kan – als je op een wachtlijst staat -weken en zelfs maanden duren. Als je in psychische nood bent, zoek je een oplossing. Het Vierde Pad helpt mensen in psychische crisis met psychotherpaeutische dagprogramma’s – waar mogelijk zonder psycho-actieve medicatie.

Depressie, angst, derealisatie, depersonalisatie en suïcidale gedachten
Het is voor de mensen om je heen moeilijk aan te zien hoe je wordt gekweld door irreëele angsten, door verlies van contact met de werkelijkheid of door de steeds weer terugkerende gedachten aan de dood. Langzaam bekruipt de zwaarte het hele gezin. In de GGZ-instelling is geen plaats – je situatie is (nog) niet ernstig genoeg voor een spoedopname…

Natuurlijk psychisch herstel
Het Vierde Pad biedt je psychotherapeutische dagprogramma’s op dieptepsychologische grondslag. We zijn pragmatisch: waar medicatie onvermijdelijk is, werken we daarmee, maar we streven naar natuurlijk psychisch herstel, dus zonder antidepressiva en kalmerende middelen. Die helpen vaak wel op de korte termijn, maar ze kunnen het op de lange termijn erger maken. We geloven sterk in het zelfhelend vermogen van de ziel. En we geloven in het genezend effect van het collectief, van samen met anderen werken aan herstel: dat versnelt het innerlijk herstelproces.

1, 2 of 3 dagen intensieve begeleiding
Afhankelijk van de situatie kun je 1, 2 of 3 dagen deelnemen aan therapeutische dagprogramma’s. We werken met het lichaam in onze gym, met de emoties bij de expressieve therapie, met de mentale functie tijdens de dieptepsychologische gesprekstherapie, met de sociale vaardigheden bij de groepstherapie en de gezamenlijke maaltijd en met de spirituele context als het gaat om talenten, idealen en inspiratiebronnen, om kunstbeleving, meditatie en zijn in de natuur.

Meld je aan voor kennismaking!

Ik heb enkele vragen, neem contact met mij opIk wil graag een informatief kennismakingsgesprekIk wil een intake-gesprek