fbpx
relatie therapie

Samen oud worden…

‘Samen oud worden’ – was dat ooit jullie ideaal?
Willen jullie dat nog steeds, maar heeft de relatie het moeilijk?
Dan is relatie-onderhoud een goed idee.

Als jullie relatie langer aanhoudt dan die eerste een wilde nacht, zul je tijden kennen van nabijheid en episoden van afstand. Relaties gaan door seizoenen – lente, zomer, herfst en winter, met een zengende zon, verschroeiende droogte, met aanhoudende regen en felle onweer, met stormen, vorst en mist. Je relatie lijdt onder de omstandigheden, maar goed onderhoud kan zorgen dat je je leven lang kunt genieten van een hechte relatie.

Waar ooit scheiden een schande was, is het nu meer en meer de regel. In de westerse postmoderne weggooimaatschappij worden partners soms net zo gemakkelijk afgedankt als Ikea-meubilair op Marktplaats wordt gezet. Soms terecht, soms te  vroeg.

Als je allebei wilt werken aan je relatie, als je allebei wegen zoekt om dat gezamenlijke doel van jullie eerste weken, maanden, jaren: ‘samen oud worden’, werkelijkheid te maken, dan is een Vierde Pad-RelatieAPK de juiste weg voor jullie.

Wij hebben niets principieels tegen bij elkaar blijven en niets principieels tegen uit elkaar gaan. Het gaat er om dat jullie een gemeenschappelijk doel hebben. Wat dat ook is. Wij helpen jullie je weg vinden in het doolhof van liefde en haat, man en vrouw, afstand en nabijheid, vechten en vrijen.

Of, zoals het bekende aforisme zegt: “Liefde is een werkwoord’.
Bij ons kun je er in alle vrijheid aan werken…