fbpx
Scheiden van een narcist ische partner

Scheiden van een narcistische partner wordt vaak een ‘helse ervaring’ genoemd.

Scheiden van een narcistische partner

Traumatherapie, psychologische ondersteuning, praktische communicatiestrategie en juridische tips, door twee ervaringsdeskundige dieptepsychologen.

Scheidingsprocessen zijn vrijwel altijd moeilijk en pijnlijk, want er spelen al gauw conflicterende belangen. Scheiden van een partner met sterke narcistische persoonlijkheidskenmerken is echter van een heel andere orde. Mensen die het hebben meegemaakt, omschrijven het vaak als de moeilijkste en pijnlijkste periode in hun leven. 

Professionals zien het niet
Spijtig genoeg weten veel professionele dienstverleners niet wat scheiden van een partner met sterk narcistische trekken betekent. Mediators, advocaten, rechters: ze blijken vaak niet te zien hoe de narcistische partner de waarheid geweld aandoet. Die heeft zich al een leven lang bekwaamd om zich precies op het juiste moment van de beste kant te laten zien, te huichelen, te vertragen, te liegen en te bedriegen. 

Onwetende instanties
Hetzelfde gebeurt wanneer je te maken krijgt met toeziende instanties zoals bijvoorbeeld de Raad van de Kinderbescherming, Veilig Thuis en de lange rij van adviseurs, therapeuten en coaches die – ‘in het belang van de kinderen’ – er aan werken om normaal contact tussen de kinderen en de narcistische ouder te regelen. Waar jij je aan duizend regels en richtlijnen móet houden, trekt je ex-partner zich daar niks van aan, hij huichelt en liegt – en jij wordt niet geloofd. Daar kunnen we je sterker maken, door psychische ondersteuning en traumatherapie. Daarnaast bieden we je praktische adviezen over effectieve manieren van communiceren en onderhandelen.

Ervaringsdeskundige psychologen
Wij kennen het lastige scheidingsproces van een narcistische partner uit eigen ervaring. Uiteindelijk kwam er een einde aan en we leerden er onderweg veel van. Die persoonlijke kennis en ervaring, gekoppeld aan onze professionele kennis en ervaring als dieptepsycholoog, maken ons tot betrouwbare steunpilaren voor jou – de empathische partner. We helpen je in psychologisch opzicht, maar ondersteunen je ook communicatief en strategisch.