fbpx
Scheiden van een narcist ische partner

Scheiden van een narcistische partner wordt vaak een ‘helse ervaring’ genoemd.

Scheiden van een narcistische partner

Psychologische ondersteuning en traumatherapie, praktische communicatie strategie en juridische tips door twee ervaringsdeskundige psychologen.

Scheidingsprocessen zijn vrijwel altijd moeilijk en pijnlijk, want er is meestal sprake van een conflictsituatie. Maar scheiden van een partner met sterke narcistische kenmerken kan van een heel andere orde worden. Mensen die het hebben ervaren omschrijven het vaak als ‘de meest helse periode in mijn leven’ – of woorden van die strekking. Het is van een orde die de normale mensen zich niet kunnen voorstellen, omdat ze het pure, harteloos egoïsme niet uit ervaring kennen.

Professionals zien het niet
Spijtig genoeg voor de slachtoffers van deze (rand)psychiatrische partners, horen ook veel professionele dienstverleners bij die groep onwetenden. Mediators, advocaten, rechters – ze blijken in de meeste gevallen niet te zien wat de narcistische partner doet. Die blijkt vaak een meester(es) in zich precies op het juiste moment van de goede kant te laten zien, te huichelen, te vertragen, te liegen en te bedriegen. Het drijft de machteloze, empathische partner bij tijden tot de rand van de waanzin!

Onwetende instanties
Hetzelfde gebeurt wanneer je te maken krijgt met toeziende instanties zoals bijvoorbeeld de Raad van de Kinderbescherming, Veilig Thuis en een lange rij van adviseurs, therapeuten en coaches die – in het belang van de kinderen – proberen om normaal contact tussen de kinderen en de narcistische ouder mogelijk te maken. Waar jij je aan honderd regels en richtlijnen moet houden, treedt je ex-partner die met voeten, huichelt en liegt – en jij wordt niet geloofd. Ook daar kunnen we je sterker maken door psychische ondersteuning en traumatherapie, naast praktische adviezen over de meest effectieve manier van communiceren en onderhandelen.

Ervaringsdeskundige psychologen
Wij kennen het martelende scheidingsproces uit eigen ervaring – een scheiding die drie jaar lang werd gerekt. We wonnen uiteindelijk en we leerden er gaandeweg heel, heel veel van. Die persoonlijke kennis en ervaring met een lastige scheiding, gekoppeld aan onze professionele kennis en ervaring als dieptepsycholoog, maken ons tot betrouwbare steunpilaren voor jou als de empathische partner. We helpen je zowel praktisch-juridisch als communicatief-strategisch én psychologisch.

Door ons persoonlijk geselecteerde advocaten
Dankzij enkele door ons persoonlijk geselecteerde advocaten, die wél oog en begrip hebben voor de uitzonderlijke situatie waarmee je als slachtoffer van een narcistische partner te maken hebt, kunnen we je ook in grote lijnen de juridische richting en strategie aangeven. Voor daadwerkelijke rechtshulp verwijzen we je door naar onze contacten.