“Vijf maanden geleden kwam ik (Daniëlle) bij Marieke in therapie. Maar ik was op de wachtlijst van de GGZ, maar daar was geen plaats. Omdat ik alleen maar op de bank zat of in bed lag, wilden mijn ouders dat ik iets ging doen (ik ben net 16 geworden). Dat wilde ik ook, maar ik was heel moe. En ik was wazig, de hele tijd. Ik kon niet goed denken. Maar als ik dan wel kon denken waren het heel vaak gedachten aan de dood. Het voelde allemaal heel onecht aan, alsof ik het niet was. En alsof het niet echt allemaal gebeurde.

Met Marieke ging ik tekenen, schilderen en andere creatieve dingen doen. Dan gingen we er daarna over praten en daardoor werd het rustiger in mij. Ze deed ook traumatherapie met mij, dan gingen we terug naar vroeger en wat daar was gebeurd. Daar werd het eerst even erger van, maar daarna kwam ik steeds meer in de werkelijkheid. Ik voelde me weer mij.

Jelmer heeft me veel uitgelegd, over hoe het psychisch werkt, wat er mis ging in mij en hoe dat kwam en wat ik er zelf aan kon doen. Dat gaf me vertrouwen dat het weer goed zou komen.

Ik had ook veel aan de fitnessruimte bij de praktijk, waar ik trainde. Ik voelde mijn lichaam weer en ik werd er nog slank van ook!

Nu ben ik ongeveer 5 maanden verder en ik kreeg een oproep van de GGZ. Maar dat is niet meer nodig, ik kan het verder wel zelf, met hulp van Jelmer en Marieke. Ik denk nu dat ik over een paar weken, wel weer naar school kan, dat had ik niet gedacht in december van het vorige jaar!

Als je niet op de GGZ wilt wachten, kun je bij Jelmer en Marieke alvast beginnen en misschien ga je dan net als ik, niet eens meer naar de GGZ!