fbpx

Vestiging van de Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’ in Veenendaal

Je staat op een lange wachtlijst voor (deeltijd)opname bij GGZ

Hulp op korte termijn
Je huisarts heeft je aangemeld bij de GGZ, misschien vanwege depresssie, burnout of angst, maar vier tot zes weken wachten op de intake en daarna nog 10 weken wachten op de eerste afspraak zie je niet zitten. Dit soort wachttijden is tegenwoordig echter heel normaal in de GGZ. Als je in een (deeltijd)opname zou willlen, moet je vaak nog langer wachten – alle acute ‘gevallen’ gaan immers vóór en met zoveel mensen zó lang op de wachtlijsten neemt het aantal acute situaties alleen maar toe. Het moet ook steeds ernstiger zijn voor de GGZ het nog een acute situatie noemt – er is domweg geen ruimte, er is te weinig personeel. Het zal op de korte termijn niet veel beter worden, want steeds minder (goede) psychologen en andere hulpverleners willen nog in het hopeloos verouderde en vastgelopen systeem werken.

Psychologenpraktijk

Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’ is een kleinschalige en dus hoogwaardige psychologenpraktijk, waar oplossingen worden gezocht voor heel lastige fasen in de normale psychisch-spirituele ontwikkeling van een mens. Een psychisch probleem in de volwassenheid is in onze optiek vaak vergelijkbaar met andere lastige fasen in de ontwikkeling naar emotionele,  mentale en sociale volwassenheid: de ‘nee!’-fase bij peuters en de puberteit bijvoorbeeld. Lang niet gemakkelijk en vaak heel problematisch – maar níet ziek!

Natuurlijk psychisch beter worden

Op Het Vierde Pad werken we zonder pillen – principieel. Dat kan. Meestal. Maar soms niet. Dan is het allemaal zó ver uit de hand gelopen dat het niet meer zonder noodmaatregelen kan. Dan zijn kalmerende middelen nodig, of antipsychotica. Maar dat is een kleine minderheid. In Finland werkt men al meer dan 25 jaar op deze manier en in slechts 15% van de psychosen en acute depressies grijpt men naar de pillen. Met groot succes: 85% komt nooit meer terug. In Nederland en de andere Anglo-Amerikaanse, modern-westerse landen, is het net andersom: 85% krijg meteen pillen en slechts 15% komt nooit meer terug… Natuurlijk beter worden kán!!!

Methode: integrale therapie op het Vierde Pad van Transformatie

Integrale therapie is erop gericht om in álle aspecten van het leven van een mens een nieuw en gezond evenwicht te vinden. Fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal én spiritueel. Het Vierde Pad  begeleidt je op al deze terreinen van het leven naar een hogere staat van zijn, naar een hoger level in je beleving. We werken nooit alleen maar aan symptomen, want dat heeft op de lange termijn geen zin. Dan onderdruk je alles wat er nu is. Dat is net zo ‘nuttig’ als koorts onderdrukken. Koorts helpt je lichaam bij de bestrijding van ziekteverwekkers. Zo helpt een depressie, paniek of ontroostbaar verdriet je ook in de strijd tegen innerlijke en uiterlijke psychische ziekteverwekkers. Ze voorkomen erger, omdat ze je dwingen om een innerlijke houding ten opzichte van een deel van je werkelijkheid onder ogen te zien en te handelen in overeenstemming met wie je bent – ten díepste bent.