fbpx

Kindercoach Isabeau van der Wijst versterkt ons team vanaf woensdag 7 juli 2021. Ze verleent haar doelgerichte hulp aan kinderen van 4 tot 16 jaar, maar haar specialisatie ligt vooral bij de jongsten, bij jongens en meisjes van 4 tot 8 jaar.

Pesten, scheiding, hooggevoeligheid
Ze helpt kinderen op een speelse en fantasierijk manier hun eigenheid te vinden, zich weerbaar te maken bij pesten en bij het verwerken van de verwarrende emoties rond de scheiding van papa en mama. De meer introvert kinderen helpt ze in hun expressie, de hooggevoelige kinderen bij het omgaan met een wereld die hen niet altijd begrijpen. Voor kinderen is een gesprek met Isabeau meer een leuk uitstapje dan een bezoek aan ‘een dokter’.

Schooluitval
Isabeau werkt ook in Eindhoven, waar ze als trainer/coach voor de Stichting ConneQt werkt met pubers die niet goed passen in het schoolsysteem. “De buitenbeentjes,” vertelt Isabeau, “Die soms slechte cijfers halen, niet omdat ze te dom zijn, maar omdat ze anders zijn. Gevoeliger vaak. Niet goed aangepast op het rigide systeem. Zij vallen vaak uit om de verkeerde redenen en daarna is het moeilijk om weer een plek te vinden in de maatschappij. Ik vind het fijn om daar een bijdrage aan te leveren.”

Blij met Isabeau
Als praktijk zijn wij blij met de aansluiting van Isabeau aan ons werk. Isabeau maakt op veel aspecten van het leven principiële keuzes – zo is ze onder meer vegetarisch. Ook rond medicatie is ze principieel: ze is 100% voor psychisch herstel zonder medicatie. “Hoe jonger je hulp krijgt bij een mentale, emotionele of sociale onbalans, hoe beter. Nu is het probleem nog klein en de psyche van een jong kind nog flexibel. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om gewoonten te veranderen…”

Op maandag en dinsdag werkt Isabeau in haar praktijk in Eindhoven, op woensdag is ze in Beers. Je kunt een afspraak met haar maken.