Het leven kan somber, donker, uitzichtloos lijken, maar ik heb mijn leven terug!

Man, 42 jaar, marketingmanager; depressies, suïcidale gedachten.

“Ik heet Henk, 42 jaar, ik ben marketingmanager bij een beursgenoteerd bedrijf en ik was sinds mijn 18de jaar regelmatig erg depressief. Tussen die perioden van diepe depressie door was ik nog steeds moe en mat, maar dan kon ik wel werken. Min of meer.

Ik heb in de afgelopen 17 jaar 2 keer geprobeerd om via therapie bij een psycholoog van mijn depressie af te komen, maar de behandelingen leken niet aan te slaan. Ik voelde me niet helemaal begrepen. Toen vond ik de site van de Het Vierde Pad. Met hulp van Jelmer en Marieke ben ik aan een innerlijke reis begonnen. Het was fijn om begeleid te worden door iemand die het zelf had meegemaakt en nu al zoveel jaren ervaring heeft met mensen die bereid zijn om in de diepte te duiken en alles aan te gaan wat ze tegen komen. Het was een geruststelling voor mij.

De therapie is best bijzonder, ik had zoals gezegd al eerder hulp gehad, maar dat was cognitieve therapie en dat werkte echt niet. Jelmer gaat echt de diepte in, naar oude gebeurtenissen en gevoelens die de oorzaak zijn van de depressie. Dat heeft me heel goed geholpen, ik voel me nu heel anders.

Een bijzonder deel van de begeleiding was de actieve imaginatie van Marieke. Zij is traumatherapeute en ik wist niet eens dat ik getraumatiseerd was. Maar dat was echt wel het geval. Met haar hulp heb ik hele diepe stukken opgeruimd en dat heeft me het laatste zetje naar een energieker leven gegeven!

Ik raad iedereen die zonder pillen van zijn of haar depressie af wil, aan om in ieder geval eens te gaan praten met Jelmer en Marieke. Het zijn hele vriendelijke, zachte en behulpzame mensen, met alle begrip voor je situatie. Ik ben zelf in elk geval heel blij met hun hulp – ik heb mijn leven terug!