Het leven kan somber, donker, uitzichtloos lijken, maar ik heb mijn leven terug!

Depressie

Je situatie

Depressie. Een diep zwart gat – zonder uitweg? Nee! Er is een weg uit: Het Vierde Pad! We gaan samen op zoek naar de diepe oorzaak van je sombere gevoel en je wanhoop. Niet alleen maar symptomen bestrijden, maar de werkelijke oorzaak aanpakken. Dat geeft blijvend resultaat! Je hebt niks gedaan, maar je bent moe, moe, moe. Toch slaap je slecht. Of je slaapt alleen maar. Je hebt nergens zin in. Je kunt je niet concentreren, niets is interessant, je vergeet snel. Je kunt geen besluiten nemen. Geen zin in eten, maar wel de hele dag lusteloos snacken en snoepen. Je leven lijkt zinloos – het Leven heeft trouwens ook geen enkel nut. Het is uitzichtloos saai, in een peilloze diepte gaapt de leegte en denken aan de Dood neemt geleidelijk steeds toe. Je denkt soms zelfs aan zelfmoord… 

Onze visie

Depressie is meestal geen fysieke ziekte. Het kan een fase in een ontwikkeling die ieder mens doorloopt. De meeste mensen die in een depressie zitten, zijn diep van binnen gefrustreerd – boos dus. Wij gaan met je op zoek naar de oorzaak van je sombere buien.

Onze oplossing

Op zoek gaan naar wie je ten diepste bent. Op zoek gaan naar je talenten, naar wat je heerlijk vindt om te doen. Daar ligt de bevrijding, de vrijheid en de lichtheid in je leven. Om daar te komen zul je langs een aantal obstakels moeten, praktische, emotionele, mentale, sociale en spirituele blokkades. Vaak ‘oud zeer’. Maar achter die uitdaging wordt de wereld weer licht. Wordt het leven weer leuk en meer dan de moeite waard.