fbpx

Je bent ook welkom in ons huis op de dagen dat je geen gesprek hebt – dan kun je trainen in onze gym en werken aan je expressie-therapeutische opdrachten.

De Zoete Inval

Ons op één na meest effectieve begeleidingsprogramma
(De Zoete Inval Individueel is het meest intensieve programma)

Elke week een gesprek,
onbeperkt expressieve therapie & fitness

Intensiviteit en tempo van je herstel bepaal je zelf!

‘De Zoete inval’ is een uniek psychotherapeutisch programma, ontwikkeld 
om je te helpen bij het overwinnen van je psychische klachten.

 Het is holistisch en integraal, wat betekent dat we al je facetten bij je herstel betrekken: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel. We gaan dus niet alleen maar praten! Zoals bij al onze activiteiten is de methode ‘Het Vierde Pad van Transformatie‘. Het doel is altijd een blijvende verandering!

Elke week een gesprek
Je hebt elke week een individueel gesprek met onze meest ervaren psycholoog. 
Dat is de kern van ons programma. In de afgelopen 16 jaar boden we uitsluitend gesprekken en dat werkte ook goed, maar de combinatie van praten, expressie en trainen verdiept en versnelt het proces aanmerkelijk!

We werken in de gesprekken vanuit een dieptepsychologisch perspectief. Dat betekent dat we niet alleen maar aan de’cognitief-gedragsmatige’ oppervlakte blijven en symptomen proberen te onderdrukken met omdenken en herkaderen, maar dat we samen met jou op zoek gaan naar de werkelijke oorzaken van je klachten. Die liggen vaak in het verleden. Dat heet dan ‘oud zeer’. Met dieptepsychologische technieken (zoals actieve imaginatie, trauma release exercises, voice dialogue, werken met dromen en nog veel meer) kunnen we je dieperliggende ‘programmering’ veranderen. Dat is een échte, blijvende oplossing!

‘Kunst’zinnige expressietherapie
Bij expressie- of beeldende therapie werk je in een (kleine) groep. Bij beeldende therapie gaat het nooit om ‘mooi’. Wat je maakt hoeft geen kunst te worden. Liever niet zelfs. Expressie heeft hier een heel ander doel: je maakt zichtbaar en tastbaar wat er in je gevoel omgaat.  Onder begeleiding van een van onze jungiaans analytische therapeuten begin je na het gesprek meteen aan emotionele verwerking. Door collage maken, tekenen, schilderen, kleien en dergelijke raak je vertrouwd met wat eerst verborgen en verdrongen was. Dat is wat wordt bedoeld met ‘integratie’ of ‘een plekje geven’. Je mag ook op dagen dat je geen gesprek hebt, naar Psychologenpraktijk ‘Het Vierde Pad’ komen, om verder te werken aan je expressietherapeutische opdrachten. Dat hoort bij ons programma ‘De Zoete Inval’!

Train in onze gym
In onze eigen gym mag je zelfstandig of samen met andere cliënten bouwen aan je lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht.

 Dat mag voor of na het gesprek, maar ook op dagen dat je geen gesprek hebt! Ook dat hoort bij ons programma ‘De Zoete Inval’!

Duidelijk doel
Onze personal trainer maakt een schema voor je, waarmee je daarna zelfstandig aan de slag kunt. Degenen die het programma De  Zoete Inval Individueel’ doen, leert hij ontspanningsoefeningen uit traditionele t’ai chi, yoga en kung fu. Of hij geeft een les in zelfverdediging. Wil je liever werken aan gewichtsverlies? Dat kan ook! Werken aan een duidelijk doel maakt je mentaal sterker!

Volop levensenergie
Door pittig trainen ga je zelf stoffen in je hersenen maken die je een fijn gevoel geven. Dan heb je dus geen pilletje (meer) nodig! Terwijl je lichaam op krachten komt, herstelt ook je zelfvertrouwen, je zelfrespect en je zelfwaardering. Dat tilt je direct al een stukje omhoog. Dan kun je voor je gevoel de wereld en je leven weer aan. Je krijgt weer volop levensenergie!