fbpx

Sterke en gezonde olifanten vormen een beschermende kring om een gewond of kwetsbaar lid van de (familie)groep

De Helende Kring van Compassie
bij randpsychose en suïcidaliteit


Het Vierde Pad biedt jou en de mensen die zich zorgen om je maken een alternatief voor een medicamenteuze opname bij de GGZ. We vormen om jou heen een Helende Kring van betrokken familieleden, vrienden en kennissen, die samen met de therapeuten van Het Vierde Pad gaan zorgen dat je heelhuids en zelfs beter uit deze kritieke periode komt dan toen je er in ging.

Opname in psychiatrische afdeling?

Je zit in een pittige crisis. De mensen om je heen denken zelfs dat het misschien wel nodig is dat je wordt opgenomen op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, omdat je best vaak en steeds serieuzer denkt en praat over liever dood willen zijn en nu zijn ze bang dat je écht zelfmoord gaat plegen. Dat denk jij soms ook en dan word jij ook bang voor jezelf, maar je voelt tegelijkertijd dat je, in de diepste kern van wie je in wezen bent, helemaal niet dood wilt. Maar je weet ook niet goed hoe dan nu verder…

Randpsychose?

Of je gedachten zijn op hol geslagen en je kunt nauwelijks meer slapen en de mensen om je heen lijken je steeds vaker totaal niet te begrijpen. Je begrijpt jezelf trouwens ook niet meer zo heel goed. Je voelt je wazig en vaag en soms lijkt het net of je het niet meer zelf bent en alsof de dingen die met je gebeuren niet echt met jóu gebeuren. Alsof je van een afstandje naar de gebeurtenissen en jezelf kijkt en het niet helemaal meemaakt. Dat is zowel voor jou als voor de mensen die van je houden of om je geven  behoorlijk beangstigend. De huisarts en de GGZ hebben het over dissosciatie, depersonalisatie en randpsychose. En ze denken aan opname in een kliniek… Aan antidepressiva, benzodiazepinen en antipsychotica.

Alternatief voor opname bij de GGZ

Psychologenpraktijk ‘Het Vierde PAd’ biedt jou (en de mensen om je heen) een alternatief voor een medicamenteuze opname bij de GGZ. We helpen je familieleden, vrienden en kennissen om rond jou een helende ‘Kring van Compassie’ te vormen, die gaat zorgen dat je heelhuids en zelfs beter uit deze kritieke periode komt dan toen je er in ging.

Heel-Kracht: hulp vanuit liefde geneest beter

De Helende Kring van Compassie vervangt het 24-uurstoezicht van het psychiatrische ziekenhuis, maar heeft veel meer HeelKracht, omdat de mensen om je heen van je houden – in verschillende gradaties vast en zeker, maar degenen die actief meedoen, doen dat uit liefde, genegenheid, vriendschap of waardering voor jou. Niet voor geld, maar vanuit het hart.

Centrum voor Natuurlijk Psychisch Herstel

We helpen de mensen die het dichtst bij je staan met de opzet van een Helende Kring en jij neemt in ons centrum voor natuurlijk psychisch herstel deel aan de dagprogramma’s van Het Vierde Pad. De Helende Kring zorgt voor je, terwijl je samen met ons 1, 2 of 3 dagen werkt aan een oplossing in de diepte – zodat deze episode zich niet meer hoeft te herhalen. Meestal heeft de Helende Kring in de eerste twee, drie tot vier weken het meeste ‘werk’ aan je, daarna, wanneer je herstel steeds verder vordert, heb je steeds minder van hun tijd en aandacht nodig.

Natuurlijke middelen

Je krijgt bij ons geen chemische pillen (zoals benzodiazepinen en antipsychotica) die de normale werking van je zenuwstelsel ernstig verstoren en je op de lange termijn in grote moeilijkheden kunnen brengen, maar natuurlijk middelen die je lichaam, je ziel en je geest op een harmonieuze manier gaan helpen om je innerlijk balans weer te herstellen.

Integrale, holistische methode

We kijken niet alleen maar naar je denken in het herstelproces, maar we betrekken je hele wezen bij ons integrale, holistische herstelprogramma: we werken met je aan de fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten van je Zijn. Dat doen we vanuit een eigen, unieke methode, die wij genoemd hebben: Het Vierde Pad van Transformatie.

Op weg naar beter dan je ooit was

Naarmate je vordert op dit Pad zal de intensiteit van de begeleiding afnemen: je gaat naar twee keer per week en daarna naar één keer per week. Vaak is daarna een wekelijks of tweewekelijks gesprek voldoende, tot je helemaal beter bent. Dus niet ‘weer de oude’, maar echt béter – duidelijk merkbaar beter dan je was!!!