fbpx

Misofonie begint vaak aan tafel; samen eten blijft voor de meeste misofonen voor altijd een helse kwelling.

Misofonie-therapie door een ervaringsdeskundige, gebaseerd op de beproefde methode van het AMC

Therapie bij misofonie

Je kijkt op deze pagina, goed kans dat je uit ervaring weet wat misofonie is – net als Jelmer. Je weet dus dat sommige geluiden je gek, razend en wanhopig kunnen maken. Op het internet vond je wellicht: ‘Het AMC experimenteert nog, maar biedt als enige in Nederland therapie aan‘. Die therapie is een mix van cognitieve therapie en operante conditionering (een wetenschappelijk woord voor ‘africhten’). Onderzoek toont aan dat het bij 48% mensen op de korte termijn best wel een beetje helpt. De klachten nemen met ongeveer 30% af. Dat is dus mooi. Maar het kan – nee, moet – veel beter. Ons integrale, holistische en natuurlijke psychisch herstelprogramma. Het is een intensief traject, waarin de wetenschappelijke methode van het AMC wordt gecombineerd met jungiaanse dieptepsychologie, traumatherapie en lichaamsgerichte therapie.

Misofonie is een complexe klacht, die niet alleen maar wordt veroorzaakt door een mentaal-neurologisch probleem. Het zit ‘m niet alleen in de oren, het zit ook tússen de oren. In je overtuigingen, je normen en je waarden. In je gevoel voor esthetiek. En het zit in je buik, in je hormonen en je neurotransmitters. En in je emoties, je sociale contacten en je expressie. Het gaat om grenzen en eigenwaarde, maar ook om erfelijke aanleg en voeding. De manier waarop je omgaat met stress doet stevig mee, je nachtrust, je draagkracht en je karakter. Je opvoeding speelt een grote rol en je weet vast al wel dat er perioden zijn waar je er meer of juist minder last van hebt. Als het – net als suikerziekte – een zuiver fysieke aandoening zou zijn, was het altijd even erg. Maar dat is het niet.

Perfect voor jou? Of niks voor jou…?
Uit alle onderzoeken die zijn gedaan (dat zijn er nog niet zo veel) komt naar voren dat het kwaad ergens tussen je 8ste en 16de levensjaar is geschied. In die periode heb je de een of andere traumatiserende ervaring gehad met geluid waar je niet goed van werd. Dat trauma, die wond van je ziel, heeft zich uitgebreid tot steeds meer geluiden en is in de loop van de tijd steeds gevoeliger geworden. Het is net als met bosbranden: als het nog een vuurtje is dat je kunt uittrappen, is het nog te doen, maar als er 100 hectares regenwoud in brand staan, is zwaar materieel vereist. Het Vierde Pad benadert je klacht vanuit die visie. Misofonie is een ernstig en complex probleem dat zich in de loop van vele jaren heeft ontwikkeld en zich heeft vastgezet in zowel je lichaam als je gevoel als je denken. Daarom ís er geen eenvoudige, snelle en blijvende oplossing. Bestaat niet. Als je dat zoekt, is onze methode niks voor jou. Als je er klaar voor bent om er álles aan te doen om je leven veel beter te maken, is het perfect voor jou. 

Als je hulp wilt van een ervaringsdeskundige, klik dan op: ik wil áf van mijn misophonie!.

Een intake-consult kan meestal al binnen twee weken.