fbpx

Gesloten, eenzaam, somber, moedeloos, depressief, suïcidaal, …

Jeugdhulp:
dagprogramma’s voor 14 tot 18-jarigen

Twee dagen per week (op maandag en donderdag) bieden we begeleiding van jonge mensen tussen 14 en 18 jaar. Individuele hulp afgewisseld met werken in groepjes van 2 tot maximaal 8 deelnemers.

Bij onzekerheid, (sociale) angst, slapeloosheid, burn out, depressie, psychotische klachten zoals depersonalisatie en derealisatie, suïcidale gedachten.

Binnen het programma werken we op een evenwichtige manier aan de fysieke, emotionele en mentale aspecten van het probleem, maar ook de sociale vaardigheden en zingevingsvragen komen aan bod. Een psychisch probleem is altijd een complex geheel van die 5 factoren…

We werken intensief samen met ouders of verzorgers, gemeentelijke Jeugdzorg, sociale hulpverleners, huisartsen, psychiaters en andere maatschappelijke hulpverleners. Waar nodig of gewenst activeren en begeleiden we een sociaal netwerk rond de jongere, dat wij ‘De Kring van Compassie’ noemen.

We streven naar natuurlijk psychisch herstel, dus zonder psycho-actieve medicijnen. Uiteraard begrijpen wij de realiteit van een situatie die zonder medicatie ondragelijk is. Daar kunnen wij mee omgaan. We hebben 18 jaar ervaring met de begeleiding van afbouw van psychotherapeutische-actieve medicijnen, dus zodra de medische noodzaak wegvalt, kunnen we heel zorgvuldig gaan minderen.

Jelmer van Nimwegen werkte 12 jaar op een grote scholengemeenschap als docent biologie en scheikunde, mentor en schoolcounselor. “Jonge mensen hebben de toekomst en hen helpen hun leven – dat al zo vroeg dreigt te ontsporen – is onze grootste uitdaging en de meest vervullende missie.”

Marieke van Bakel: “Als moeder van drie kinderen weet ik hoe  moeilijk het is om als ouder toe te zien hoe kinderen psychisch lijden onder een situatie waar ze zelf niets aan kunnen doen. Dan kan de juiste steun wonderen doen.”